Zračna luka Osijek dobit će 50 milijuna kuna za obnovu putničkog terminala

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prihvatio je inicijativu osječkog gradonačelnika Ivana Radića za ulaganjem 50 milijuna kuna u obnovu putničkog terminala Zračne luke Osijek. Tu informaciju Ministar je podijelio na aktualnom prijepodnevu u Saboru. Ovo financiranje nastavak je ulaganja u prometnu infrastrukturu na području Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Trenutačno se u Osijeku ulaže u modernizaciju tramvajske infrastrukture, nabavljeni su novi niskopodni autobusi, obnavlja se zgrada Željezničkog kolodvora, a gradi se i podvožnjak na ulazu u Osijek, u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića. Obnovom putničkog terminala, Zračna luka Osijek moći će konkurirati drugim zračnim lukama. U Osječko-baranjskoj županiji privode se kraju radovi na završetku koridora Vc, odnosno na otprilike 20 kilometara autoceste od Osijeka do Belog Manastira.

Investicija će podrazumijevati rekonstrukciju putničkog terminala sa svom pratećom infrastrukturom, a sredstva će biti osigurana u sklopu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u sljedeće dvije godine. Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja i početak investicije.

Ovo ulaganje dijelom je trenutnog ciklusa ulaganja u prometnu infrastrukturu diljem Hrvatske, za koje je do sada uloženo više od 25 milijardi kuna. Posljednjih nekoliko godina uložena su značajna sredstva u obnovu tri zračne luke, one u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.