Osijek
23:34
20°C

 

PUTNICI S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

Osobe s poteškoćama u kretanju, putnici na nosilima i osobe oštećena sluha i vida, imaju prednost prilikom registracije na let i osiguranu besplatnu pratnju djelatnika Zračne luke te će im biti pružena sva potrebna pomoć od prijave na let do ulaska u zrakoplov.

 

NEPRAĆENA DJECA

Nepraćena djeca su djeca u dobi od 5 do 12 godina, koja putuju sama i o kojima prijevoznik vodi posebnu skrb.

Sva pravila putovanja kao i dokumentaciju potrebnu za prijevoz nepraćene djece određuje zrakoplovni prijevoznik. U slučaju potrebe za samostalnim putovanjem upućujemo da kontaktirate zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate let.

Nepraćenoj djeci osigurana je pratnja osoblja zračne luke sve do ulaska u zrakoplov. Roditelj ili osoba koja je u pratnji dužna je ostati na zračnoj luci dok zrakoplov ne odleti.

 

Djeca u dobi do 2 godine (bebe)

Bebe (od 7 dana starosti do navršene 2 godine) ne zauzimaju posebno sjedalo već sjede u krilu odrasle osobe, ali im se izdaje vlastita zrakoplovna karta. Pri rezervaciji obavezno naglasite da putujete s bebom te navedite datum rođenja. Za bebu možete rezervirati i odvojeno putničko sjedalo koje plaćate prema tarifi za djecu i u tom slučaju obavezno je korištenje dječje autosjedalice s certifikatom za putovanje zrakoplovom. 

Djeca do dvije godine imaju pravo na besplatan prijevoz jednih sklopivih kolica ili autosjedalice. Možete ih predati osoblju zračne luke na samom ulazu u zrakoplov, ali o tome prethodno morate obavijestiti osoblje zračne luke prilikom prijave za let.

 

TRUDNICE

Žene koje su trudne manje od 28 tjedana, zdrave i nemaju nikakvih komplikacija u trudnoći, mogu se primiti u zrakoplov bez liječničke potvrde.

Traje li trudnoća više od 28 tjedana, a najviše do 36 tjedana, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje da se porođaj neće dogoditi unutar 4 tjedna od početka putovanja. U tom slučaju nema medicinskih prepreka za putovanje zrakoplovom – svaki prijevoznik moze propisati drugačije uvjete putovanja stoga je potrebno provjeriti pravila putovanja kao i dokumentaciju potrebnu za let na internet stanicama prijevoznika.