Osijek
11:42
14°C

 

PUTNICI S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

Osobe s poteškoćama u kretanju, putnici na nosilima i osobe oštećena sluha i vida, imaju prednost prilikom registracije na let i osiguranu besplatnu pratnju djelatnika Zračne luke te će im biti pružena sva potrebna pomoć od prijave na let do ulaska u zrakoplov.

 

NEPRAĆENA DJECA

Nepraćena djeca su djeca u dobi od 5 do 12 godina, koja putuju sama i o kojima prijevoznik vodi posebnu skrb.

Sva pravila putovanja kao i dokumentaciju potrebnu za prijevoz nepraćene djece određuje zrakoplovni prijevoznik. U slučaju potrebe za samostalnim putovanjem upućujemo da kontaktirate zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate let.

Nepraćenoj djeci osigurana je pratnja osoblja zračne luke sve do ulaska u zrakoplov. Roditelj ili osoba koja je u pratnji dužna je ostati na zračnoj luci dok zrakoplov ne odleti.

 

Djeca u dobi do 2 godine (bebe)

Bebe (od 7 dana starosti do navršene 2 godine) ne zauzimaju posebno sjedalo već sjede u krilu odrasle osobe, ali im se izdaje vlastita zrakoplovna karta. Pri rezervaciji obavezno naglasite da putujete s bebom te navedite datum rođenja. Za bebu možete rezervirati i odvojeno putničko sjedalo koje plaćate prema tarifi za djecu i u tom slučaju obavezno je korištenje dječje autosjedalice s certifikatom za putovanje zrakoplovom. 

Djeca do dvije godine imaju pravo na besplatan prijevoz jednih sklopivih kolica ili autosjedalice. Možete ih predati osoblju zračne luke na samom ulazu u zrakoplov, ali o tome prethodno morate obavijestiti osoblje zračne luke prilikom prijave za let.

 

TRUDNICE

Žene koje su trudne manje od 28 tjedana, zdrave i nemaju nikakvih komplikacija u trudnoći, mogu se primiti u zrakoplov bez liječničke potvrde.

Traje li trudnoća više od 28 tjedana, a najviše do 36 tjedana, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje da se porođaj neće dogoditi unutar 4 tjedna od početka putovanja. U tom slučaju nema medicinskih prepreka za putovanje zrakoplovom – svaki prijevoznik moze propisati drugačije uvjete putovanja stoga je potrebno provjeriti pravila putovanja kao i dokumentaciju potrebnu za let na internet stanicama prijevoznika.

By using our website, you agree to the use of cookies.
Find out more about the purpose of using cookies, personal data collection and protection HERE. Prihvaćam