Zračna luka Osijek u prvih osam mjeseci ove godine ostvarila je povećanje broja putnika od čak 64% u odnosu na  isto razdoblje prošle godine. Time naša najistočnija zračna luka polako sustiže brojke iz rekordne 2019. godine, posljednje godine prije izbijanja pandemije COVID-19.

Kroz Zračnu luku Osijek 2022. godine prošlo 64% više putnika nego lani

Pandemija je ostavila traga na zračni promet svugdje u svijetu, pa tako nažalost nije zaobišla niti osječku zračnu luku. Unatoč dvjema kriznim godinama koje su uslijedile, veseli činjenica da se putnički promet normalizira i polako vraća na pretpandemijske razine.

Krajem 2021. godine Zračna luka potpisala je suradnju s hrvatskim nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlinesom i po prvi puta u povijesti ovog zračnog operatora uspostavljena je izravna međunarodna zračna linija između Osijeka i Münchena. Bavarska prijestolnica udaljena je samo 100 minuta, a München je i polazišna točka za ostale europske gradove. Na liniji Osijek-München i obratno moguće je letjeti dva puta tjedno tijekom cijele godine.

Dva bisera jadranske obale, Split i Dubrovnik, udaljena su od Osijeka manje od sat vremena izravnim zrakoplovnim linijama. Čari splitske Dioklecijanove palače ili dubrovačkih zidina moguće je otkriti letom za vrijeme kojeg nećete stići pogledati niti najdraži film! Oba grada moguće je posjetiti izravnim zrakoplovnim linijama svakoga tjedna. More zbilja nikada nije bilo bliže Osijeku!

Uz povećanje broja putnika, veseli i činjenica da se povećava i količina teretnog prometa koja je prošla kroz Zračnu luku Osijek ove godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kroz osječku zračnu luku prošlo je čak 100% više tereta nego prošle godine. Ovi pozitivni trendovi pokazuju kako se osječka zračna luka ponovno smješta na kartu kao regionalni prometni centar. Osijek se stoljećima nalazio na prometnom sjecištu, a zbog blizine tri državne granice – s Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom i Srbijom gravitacijsko područje Zračne luke Osijek potencijalno obuhvaća i do 2 milijuna putnika.