Zračna luka Osijek postaje baza Hitne helikopterske medicinske službe za pet slavonskih županija

Od travnja ove godine, Hitna helikopterska medicinska služba (HHMS) bit će na raspolaganju najugroženijim pacijentima pet slavonskih županija, a baza ove važne službe bit će smještena na prostoru Zračne luke Osijek. Ova inicijativa, koja uključuje timove sastavljene od pilota i posebno obučenog medicinskog osoblja, omogućit će brži transport pacijenata, poboljšati pristup hitnoj medicinskoj skrbi, a tako i spašavati živote.

Povodom uspostavljanja ovog značajnog projekta, Zračnu luku Osijek su posjetili ministar zdravstva Vili Beroš, župan Mato Lukić, gradonačelnik Ivan Radić, zamjenik ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije Silvana Sabo. Ministar je istaknuo važnost postojanja zračne luke kao neophodne infrastrukture za ovakvu službu:
– Na ovaj način stvaramo kariku koja nedostaje i povezujemo sve dijelove hitne medicinske službe da bismo pomagali našim građanima na najbolji mogući način. Ideja je bila implementirati službu čim prije, stoga smo iskoristili postojeće infrastrukturne uvjete pri određenim aerodromima, poput ovog u zračnoj luci u Osijeku koja je dom HHMS-a za ovu kopnenu bazu.

Zračna luka Osijek s ponosom preuzima važnu ulogu u ovom projektu, ali i u promicanju povećanja općeg standarda života našoj regiji. S obzirom na to da prema Gradu Osijeku i KBC-u Osijek gravitira gotovo milijun pacijenata, oni će sada biti u još sigurnijim rukama. Nadamo se da će potreba za ovom hitnom medicinskom službom biti što manja, ali kada se pojavi, spremno ćemo odgovoriti na izazove za dobrobit naše zajednice!