Program „Hidden Disabilities Sunflower“ predstavlja način uz pomoć kojeg putnici mogu svojevoljno podijeliti svoj invaliditet ili medicinsko stanje koji nisu vidljivi na prvi pogled, ali svakako zahtijevaju svakodnevnu pomoć u situacijama kao što su kupovina, putovanje, obavljanje posla ili boravak u javnim prostorima.

Zračna luka Osijek postala je dio „Hidden Disabilities Sunflower“ programa

Čak 1 od 6 osoba globalno pati od neke vrste nevidljivog invaliditeta. Znak suncokreta izabran je zbog njegove jasne vidljivosti, prepoznatljivosti, zaigranosti i dinamičnosti. Program je zastupljen u više od 230 zračnih luka, preko 30 država i 15 avioprijevoznika, a prva zračna luka u Hrvatskoj koja je postala dio programa upravo je Zračna luka Osijek. CEO Hidden Disabilities Sunflower programa, Paul Whine, izjavio je povodom uključenja osječke zračne luke u program:

„S velikim zadovoljstvom pozdravljamo prvu zračnu luku u Hrvatskoj - Zračnu luku Osijek, u međunarodnu Hidden Disabilities Sunflower mrežu! Hrvatska je predivna zemlja s bogatom povijesti. Osoblje je educirano pružiti pomoć, omogućiti dodatno vrijeme i razumijevanje putnicima, zbog toga smo oduševljeni što nositelji „Sunflower“ oznake mogu biti toplo dočekani prilikom putovanja u Osječku zračnu luku.„

„Duboko smo ponosni što smo postali prva zračna luka u Hrvatskoj koja se pridružila globalnoj mreži Hidden Disabilities Sunflower. U suradnji s ovim programom, naši zaposlenici su prošli obuku kako bi pružili podršku, dodatno vrijeme i razumijevanje putnicima sa skrivenim invaliditetima. Zračna luka Osijek srdačno dočekuje sve nositelje „Sunflower“ oznake i veselimo se što ćemo im omogućiti ugodno iskustvo putovanja kroz našu zračnu luku.“ – predstavnici Zračne luke Osijek.