Predstavljen novi vizualni identitet Zračne luke Osijek i najavljen program PSO letova

Danas je u prostorijama putničkog terminala predstavljen novi vizualni identitet Zračne luke Osijek. Na konferenciji za medije predstavljen je novi službeni logotip, kao i prateći vizuali. Prema riječima direktora Zračne luke Osijek, Ivana Kosa, logo je u obliku slova O, koje označava Osijek i Osječko-baranjsku županiju. U bojama je zlatnih polja, koja su u logu presječena zrakoplovnom pistom, kako je vidljivo iz zrakoplova kada se prilazi Zračnoj luci.

"Vizualni identitet je jednostavan i simboličan. Njime želimo zaokružiti priču i biti prepoznatljivi u svijetu. Strateške promjene, s kojima smo započeli još prošle godine, uključuju repozicioniranje Zračne luke, za koju želimo da bude moderna, dinamična i pristupačna domaćim i stranim turistima" - istaknuo je Kos.

Gradonačelnik grada Osijeka, Ivan Radić, najavio je početak programa PSO (Public Service Obligation), koji će trajati četiri godine, i u kojem će Osijek biti povezan s ostatkom Hrvatske. "U narednom periodu, Osijek će biti povezan s Dubrovnikom, Pulom, Rijekom, Splitom, Zadrom i Zagrebom, što svakako puno znači za naš grad. Siguran sam da ćemo kroz PSO letove, nova ulaganja i kroz pametno upravljanje koje je trenutno na snazi u Zračnoj luci, privući veći broj domaćih i stranih turista. Grad Osijek će i dalje nastaviti sufinancirati Zračnu luku Osijek." - izjavio je Radić.

Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, istaknuo je važnost linija unutar Hrvatske. "Zračna luka Osijek ovim programom će dobiti novu vidljivost, a putovanja zrakoplovom postat će uobičajena. Dobro upravljanje Zračnom lukom pokazalo je da u narednom razdoblju možemo očekivati još veće uspjehe. Županija daje podršku ovome projektu, jer je on od strateško važnosti za našu županiju" - kazao je Miletić.

Petra Koletić iz Trade Aira, istaknula je kako će u zimskom razdoblju iz Osijeka operirati deset letova, a u ljetnom razdoblju jedanaest. "Za Zagreb će se letjeti tri puta tjedno, i to ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, dok će se za ostale gradove letjeti dva puta tjedno" - istaknula je Koletić za kraj.