Osijek
09:26
18°C

Doživite grad po mjeri čovjeka, uživajte u prirodnim ljepotama istočne Hrvatske, prepustite se dobrodošlici domaćina i opustite se uz čašu vina ili domaćeg craft piva.


3 dana / 2 noćenja

Polasci: individualni polasci svaki petak
 
1.  DAN – PETAK / OSIJEK  
                   
Dolazak u Osijek u ranim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel Osijek**** (korištenje wellness centra uključeno). Slobodno vrijeme za osobne programe ili mogućnost obilaska grada uz pratnju lokalnog vodiča (uz doplatu) ili samostalno KATEDRALA – TRG A. STARČEVIĆA – KAPUCINSKA CRKVA – EUROPSKA AVENIJA – PERIVOJ KRALJA TOMISLAVA – TVRĐA – CRKVA SV. MIHAELA – TRG SV. TROJSTVA - BASTION – VODENA VRATA.  

Nakon obilaska, preporučujemo posjet Muzeju Slavonije i/ili degustaciju vina u Viniti ili u kafiću „Grejp“ na Korzu (Kapucinska ulica) gdje možete okusiti najbolje kapljice slavonskog i baranjskog vinogorja. Večera u popularnoj pivnici Merlon, a zatim preporučujemo odlazak na čašu domaćeg craft piva u Von Beckers ili u Osječku pivnicu u Tvrđi ili ako ste raspoloženi za večernju šetnju gradom - Rundu u Europskoj aveniji te Beertiju koja se nalazi iza osječke konkatedrale. Povratak u hotel. Noćenje.
 
2.  DAN – SUBOTA / OSIJEK - BARANJA  

Doručak. Odlazak u Park prirode Kopački rit, jedinstveni svijet flore i faune, koji ćete doživjeti uz vožnju čamcem po poplavnom području Dunava uz pratnju i prezentaciju stručnog vodiča, te posjet izložbi flore i faune u prijemnom centru Parka.  Slijedi posjet prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš koji je smješten u kompleksu dvoraca Tikveš, a koji obuhvaća Stari i Novi Dvorac s Aneksom te kapelicu. Centar na jedinstveni i moderni multimedijalni način prikazuje bogatu kulturno povijesnu baštinu te biološku raznolikost Kopačkog rita. 

Nakon posjete parku slijedi odlazak na ručak u restoran Baranjska kuća te nakon toga, preporučujemo obilazak Ulice zaboravljenog vremena, također u Karancu. Nakon ručka slijedi obilazak podruma i vinske ceste Belje. S obzirom da se ide u smjeru Zmajevca, preporučujemo i posjet spomeniku batinske bitke, a dan ćemo završiti večerom u restoranu Lug – lokalnom baranjskom restoranu gdje ćete uživati u tradicionalnim jelima i dobrodošlici domaćina. Povratak u hotel.  Noćenje.
 
3. DAN - NEDJELJA / OSIJEK

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela te slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo šetnju osječkom promenadom te posjet vodenici na Dravi gdje se iz prve ruke možete upoznati s tradicionalnom proizvodnjom brašna. U neposrednoj blizini Vodenice se nalazi poznata osječka Kompa koja će vas prevesti na lijevu obalu Drave gdje vas čeka osječki Zoološki vrt – najveći zoološki u Hrvatskoj.

Povratak u centar grada. Preporučujemo da se opustite uz čašu domaćeg craft piva u jednom od kafića - Von Beckers ili Osječka pivnica u Tvrđi, Runda u Europskoj aveniji te Beertija u samom centru grada. Povratak kući.
 
 
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
280,00 EUR (2112,32 HRK)
 
MINIMUM PRIJAVLJENIH: 2 osobe
PRIJEVOZ: vlastiti

Cijena uključuje: smještaj u hotelu Osijek**** na bazi dva noćenja  s doručkom u  1/2 sobi (petak-nedjelja), piće dobrodošlice, korištenje wellness centra hotela (jacuzzi, finska sauna, turska kupelj, fitness studio),  boravišnu pristojbu, večeru u pivnici Merlon, ulaznicu i vožnju čamcem u Parku prirode Kopački rit, ulaznicu u prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš, ručak u restoranu Baranjska kuća, degustaciju vina i obilazak vinskih podruma u vinariji Belje, večeru u restoranu Lug, ulaznicu za zoološki vrt Osijek, jamčevinu, trošak organizacije i pripreme putovanja.
 
Cijena ne uključuje: pića uz obroke, ulaznice  za druge objekte koji se posjećuju, troškove javnog prijevoza u Osijeku, kao i troškove osobne prirode, putno zdravstveno i osiguranje od otkaza (preporučujemo)
 
Doplate:
- jednokrevetna soba:  98,00 EUR / 738,38 HRK
- večera u hotelu (piće nije uključeno u cijenu) 19,24 EUR / 145,00 HRK po osobi
- dodatna noć u dvokrevetnoj sobi od 68,00 EUR / 512,35 HRK po osobi
- dodatna noć u jednokrevetnoj sobi 96,89 EUR / 730,00 HRK
 -Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku (minimalno dvije osobe) 66,36 EUR / 500,00 HRK
- Razgled Baranje u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku (minimalno dvije osobe) 120,00 EUR / 904,14 HRK
-informativna doplata za Muzej Slavonije: 2,66 EUR / 20,00 HRK
-informativna doplata za Vodenicu: 1,33 EUR / 10 HRK
 
FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE EUR-A 1 EUR = 7,53450 HRK
 
Za ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA Putničke agencije Zračna luka Osijek d.o.o.

Putnička agencija Zračna luka Osijek d.o.o. zadržava pravo izmjene programa zbog objektivnih razloga.
 
Informacije i rezervacije:

PutnIčka agencija Zračna luka Osijek d.o.o.
Vukovarska 67, Klisa.31000 Osijek
Telefon: +385 31 284 611
Email: agencija@osijek-airport.hr
Web: osijek-airport.hr

By using our website, you agree to the use of cookies.
Find out more about the purpose of using cookies, personal data collection and protection HERE. Prihvaćam