Osijek
02:12
1°C

Odaberete li za svoj odmor sam jug Hrvatske, veličanstveni Dubrovnik čeka vas s puninom svoje povijesne ljepote. Svijetu se predstavlja kao kulturna i kongresna destinacija, u kojem možete posjetiti brojne kulturne festivale, od kojih svakako treba istaknuti Dubrovačke ljetne Igre. Dubrovnik očarava sve koji u njega dolaze, u koji se lako zaljubiti i kojem se svi uvijek rado vraćaju.

Stari Grad okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim gotovo 2000 metara koje su očuvane u izvornom obliku, a povijesna jezgra također se nalazi na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Dubrovnik je jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Njegova povijest seže do srednjeg vijeka, kada je bio grad-država nazvan Dubrovačka Republika. Smjestio se u podnožju brda Srđa, a ispred njega nalazi se uglavnom otvoreno more.

U blizini grada nalaze se Elafitski otoci – najpoznatiji su Šipan, Lopud i Koločep. Iz grada Dubrovnika brodom se može posjetiti i otok Lokrum, na kojem se nalazi benediktinski samostan sv. Marije.

Biser Jadrana, Dubrovnik, možete posjetiti letom iz Osijeka izravno ili vezanim letom preko Rijeke.

U ljetnom redu letenja (od posljednje nedjelje u ožujku do posljednje subote u listopadu):

U zimskom redu letenja (od posljednje nedjelje u listopadu do posljednje subote u ožujku):

  • via Rijeka - utorkom i petkom kompanijom Trade Air

Više informacija o redu letenja možete pronaći ovdje

Korištenjem web-stranice Zračne luke Osijek pristajete na korištenje kolačića (cookies).
O svrsi korištenja kolačića, te više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka, možete saznati OVDJE. Prihvaćam