Osijek
14:38
23°C

Odaberete li za svoj odmor sam jug Hrvatske, veličanstveni Dubrovnik čeka vas s puninom svoje povijesne ljepote. Svijetu se predstavlja kao kulturna i kongresna destinacija, u kojem možete posjetiti brojne kulturne festivale, od kojih svakako treba istaknuti Dubrovačke ljetne Igre. Dubrovnik očarava sve koji u njega dolaze, u koji se lako zaljubiti i kojem se svi uvijek rado vraćaju.

Stari Grad okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim gotovo 2000 metara koje su očuvane u izvornom obliku, a povijesna jezgra također se nalazi na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Dubrovnik je jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Njegova povijest seže do srednjeg vijeka, kada je bio grad-država nazvan Dubrovačka Republika. Smjestio se u podnožju brda Srđa, a ispred njega nalazi se uglavnom otvoreno more.

U blizini grada nalaze se Elafitski otoci – najpoznatiji su Šipan, Lopud i Koločep. Iz grada Dubrovnika brodom se može posjetiti i otok Lokrum, na kojem se nalazi benediktinski samostan sv. Marije.

Biser Jadrana, Dubrovnik, možete posjetiti letom iz Osijeka izravno ili vezanim letom preko Rijeke.

U ljetnom redu letenja (od posljednje nedjelje u ožujku do posljednje subote u listopadu):

U zimskom redu letenja (od posljednje nedjelje u listopadu do posljednje subote u ožujku):

  • via Rijeka - utorkom i četvrtkom kompanijom Trade Air

Više informacija o redu letenja možete pronaći ovdje

By using our website, you agree to the use of cookies.
Find out more about the purpose of using cookies, personal data collection and protection HERE. Prihvaćam