Osijek
07:34
0°C

Doživite čarobni Advent u Osijeku i uvjerite se zašto je proglašen najboljim u Hrvatskoj. Uživajte u ljepoti secesijske arhitekture Grada na Dravi ili otkrijte povijesne tajne vukovarske palače Eltz.

Osijek i Vukovar City Break: „Nova godina Slavoniji i Podunavlju, 30.12.'22-02.01.’23.“- GRUPNI POLASCI

 

1. dan dolazak i Osijek, 30.12.2022.

Po dolasku u Zračnu luku transfer do Osijeka i smještaj u hotel.  Zaputite se u istraživanje grada s turističkim vodičem. Šetnju od glavnog trga i Osječke katedrale kroz blagdanski ukrašenu secesijsku Europsku aveniju završit ćemo u staroj Tvrđi na adventskom sajmu smještenom na Trgu Sv. Trojstva. Po mnogima najromantičniji „Advent“ u Hrvatskoj i ove je godine prepun „mirisa i okusa Božića“, od kuhanog vina do slatkih i slanih zalogaja. U adventskim kućicama potražite i „savršen“ božićni poklon, poput drvenih igračaka koje su dio hrvatske nematerijalne baštine UNESCO-a, a tu su i štandovi s domaćim delicijama poput kulena, sira, vina i meda. Neizostavni dio osječkog Adventa ponovno je „panoramski kotač“ koji će vas povesti visoko iznad krovova starog grada. Nakon zabavne večeri na božićnom sajmu, slijedi povratak u hotel i noćenje.

 

2. dan Vukovar i Osijek, 31.12.2022.

Nakon doručka, zaputit ćemo se prema Vukovaru, gradu-heroju na obali Dunava. Uspnite se do vrha „Vukovarskog vodotornja“ u kojemu doznajte više o neuništivom duhu Vukovaraca ratne '91., zaputite se do mjesta sjećanja, velike tuge ali i ponosa, memorijalnom centru masovne grobnice „Ovčara“ te se nakon teških ratnih tema oporavite duhom tijekom posjeta Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata. Nakon turističkog obilaska baroknog gradskog središta tijekom kojega ćete vidjeti i nakon rata detaljno obnovljenu povijesnu zgradu gradskog muzeja - palaču obitelji Eltz, posjetite božićni sajam u središtu Vukovara. Uz slatku i slanu okrijepu i čašu kuhanog vina, u trenu će doći vrijeme za povratak u hotel. Silvestarsku večer provedite u društvu mnoštva Osječana na glavnom gradskom trgu i uz koncert te valcer i vatromet u ponoć sretni uplešite u novu godinu.

 

3. dan Osijek i Baranja, 1.1.2023.

Poslije doručka, prepustit ćemo se duljem prijepodnevnom odmoru koji će nam zasigurno dobro doći nakon neprospavane novogodišnje noći, a zatim ćemo krenuti na kasni ručak u poznati restoran Baranjska Kuća, u pitoresknom baranjskom selu Karanac. Nakon ručka, zaputit ćemo se u obližnje selo Zmajevac, te u laganoj šetnji istražiti tipične vinske podrume Gatore, koji u ovo blagdansko doba dodatno mirišu po klinčićima i kuhanom vinu. Nakon slatkog deserta u vinariji Josić, vratit ćemo se hotel na odmor uz večer slobodnu za vlastito istraživanje Osijeka.

 

4. dan povratak, 2.1.2023.

Poslije doručka veseli novogodišnji vikend doći će kraju te ćemo se zaputiti prema Zračnoj luci Osijek na povratni let za München.

CIJENA PO OSOBI: 2450,00 KN / 325,17 EUR

GRUPNI PAKET UKLJUČUJE:

  • bus transfer do/od smještajnog objekta i uslugu prijevoza u destinaciji prema programu
  • uslugu smještaja 4 dana/3 noćenja, na bazi noćenja s doručkom
  • turističkog vodiča, ulaznicu za Vodotoranj, ručak u baranjskom restoranu, degustacija vina u vinariji Josić

Cijena ne uključuje: zrakoplovnu kartu (moguća nadoplata), pića uz obroke, ulaznice  za druge objekte koji se posjećuju, troškove javnog prijevoza kao i troškove osobne prirode, putno zdravstveno i osiguranje od otkaza (preporučujemo)

Putnička Agencija Zračna luka Osijek zadržava pravo izmjene programa uslijed promjene kalkulativnih elemenata ili/i objektivnih razloga.

**MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH OSOBA ZA REALIZACIJU PROGRAMA: 20

Za ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA Putničke agencije Zračna luka Osijek d.o.o.

 

Fiksni tečaj konverzije EUR-a 1 EUR = 7,53450 KN

ZRAČNA LUKA OSIJEK d.o.o.

Podružnica Putnička agencija Zračna luka Osijek

Vukovarska 67, 31207 Klisa

ID KOD HR-AB-31-030026579

PDV broj: HR48188420009 

Tel: +385 31 284611

E-mail: agencija@osijek-airport.hr

Radno vrijeme: pon-pet 08:00-16:00

By using our website, you agree to the use of cookies.
Find out more about the purpose of using cookies, personal data collection and protection HERE. Prihvaćam